Piharemontti lisää viihtyvyyttä ja asuntojen houkuttelevuutta

Piha ennen ja jälkeen

Asunto-osakeyhtiö Kuopion Turonkulma on rakennettu vuonna 2007. Niiralassa sijaitsevassa tyylikkäässä kokonaisuudessa on kaksi kerrostaloa, joissa on reilut 50 kiinteistöä ja neljä liiketilaa.

Talojen keskellä on viihtyisä sisäpiha, joka on kaikkien kulkureittien varrella. Jo alusta saakka pihassa on ollut näyttäviä istutuksia istutusaltaissa ja -ruukuissa.

Pihakierroksella asukkaiden kanssa tuli esiin toive, että pihaa haluttiin virkistää. Uusien istutusten lisäksi haluttiin varmistaa, etteivät pihalle istutetut tuijat vahingoita juurillaan talon rakennetta.

Tartuimme toimeen ja kilpailutimme ensimmäisenä vihersuunnitelman. Kilpailun voitti Viherkeskus Focus, jonka kanssa olimme tehneet aiemminkin yhteistyötä, ja saimme heiltä hienon vihersuunnitelman, jota hioimme ja ideoimme vielä yhdessä.

Pihalle haluttiin mahdollisimman helppohoitoisia kasveja, jotta asukkaiden ei tarvitse olla koko ajan hoitamassa sitä.

Lopulta myös toteuttajaksi valikoitui sama yritys. Ei tarjouksista halvin, mutta paras ja luotettavin.

Viihtyisä piha lisää asuntojen houkuttelevuutta

Hankkeen toteutuksessa meni lopulta vuosi. Olisimme kyllä saaneet piharemontin valmiiksi puolessa vuodessa, mutta halusimme kasvien istutukselle parhaan ajankohdan ja urakka toteutettiin touko-kesäkuussa.

Lopputulos on vaivan arvoinen. Pihasta huomaa, että suunnitelmaa on aidosti mietitty sekä visuaalisuuden että helppohoitoisuuden kannalta.

Istutusallas ennen ja jälkeen

Myös taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Juha Leppänen on tyytyväinen lopputulokseen ja yhteistyöhön isännöitsijän kanssa.

– Onhan piha nyt paljon viihtyisämmän näköinen. Aiemmin piha oli ehtinyt jo viidakoitua, kun puut olivat päässeet kasvamaan. Nyt kasvit ovat pienempiä ja piha siistimmän näköinen.

Sisäänkäynti ennen ja jälkeen

Kahdella ylimääräisellä yhtiövastikkeella kustannettu piharemontti on investointi sekä asumisviihtyvyyteen että asuntojen arvoon. Juha huomauttaa, että viihtyisän näköinen piha luo hyvän ensivaikutelman taloyhtiöstä.

– Piha on yksi tekijä, joka vaikuttaa siihen, halutaanko taloyhtiöstä ostaa tai vuokrata asunto.

 

Me tiedämme, että voimme hyvällä isännöinnillä edistää sekä asukkaiden viihtymistä että pitää huolta asuntojen arvosta ja niiden arvostuksesta. Ota yhteyttä, niin jutellaan, miten teidän taloyhtiönne viihtyisyyttä ja asuntojen arvoa voi parhaiten edistää.

Ota yhteyttä