Taloyhtiön kirjanpito | Iljan Isännöintikeskus Hyppää pääsisältöön
Taloyhtiön kirjanpitopalvelut

Taloyhtiön talouden hoitaminen on tärkeä osa taloyhtiön toimintaa. Taloyhtiössä talouden hoitoon liittyy useita tehtäviä, kuten kirjanpito, talousarvio, maksuliikenteen hallinta ja rahoituksen suunnittelu. Taloyhtiön talouden hoitaminen vaatii ammattitaitoa, järjestelmällisyyttä ja tarkkuutta, sillä taloyhtiön taloudellinen tilanne on aina tärkeässä roolissa sen toiminnassa.

Kirjanpito

Taloyhtiön kirjanpito on yksi tärkeimmistä talouden hoitoon liittyvistä tehtävistä. Kirjanpitoon kuuluu kaikki taloudelliset tapahtumat, kuten tulo- ja menoerät, varallisuustilanteen, tilinpäätöksen ja sen liitetiedot.

Reaaliaikainen kirjanpito

Me huolehdimme, että kirjanpito on aina ajan tasalla ja osakkailla sekä hallituksella on viimeisin tieto taloyhtiön varallisuustilanteesta. Asiakkaamme näkevät saman, kuin kirjanpitäjämme.

Läpinäkyvä taloushallinto

Me emme piilottele kuluja tai raportteja. Taloyhtiön data on taloyhtiön dataa ja se on aina nähtävillä asiakaspalvelusivujen kautta.

Proaktiivinen taloushallinto

Me emme odottele, me toimimme. Mikäli taloyhtiön taloustilanne vaatii toimenpiteitä, me huolehdimme, että asioihin reagoidaan proaktiivisesti etukäteen. Toimimalla ennakkoon, vältytään aina pahimmalta.

Tilinpäätöksen laatiminen

Taloyhtiön tilinpäätöksen laatiminen on yksi tärkeimmistä kirjanpidon tehtävistä. Me huolehdime, että tilinpäätös liitteineen antaa hallitukselle ja osakkaille riittävän kuvan taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta.

Toimintakertomus

Toimintakertomus on osa tilinpäätöksen liitteitä ja isännöitsijämme yhdessä talousasiantuntijan kanssa laatii kattavan ja selkeän toimintakertomuksen.


Taloushallinto

Laskutus

Laskutus: Laskutus puolestaan tarkoittaa taloyhtiön laskujen lähettämistä ja maksujen seurantaa. Laskutus on tärkeä osa taloyhtiön talouden hallintaa ja sen asianmukainen hoitaminen varmistaa taloyhtiön taloudellisen vakauden.

Maksuliikenne

Maksuliikenteen hallinta on myös tärkeä osa taloyhtiön talouden hoitamista. Me huolehdimme siitä, että taloyhtiön maksuliikenne on ajantasalla, järjestelmällistä ja turvallista.

Tulo- ja menoarvio

Budjetointi on myös tärkeä osa taloyhtiön talouden hoitamista. Budjetin avulla taloyhtiö voi suunnitella tulo- ja menoarvionsa ja varautua tuleviin kuluihin. Budjetoinnissa huomioidaan kaikki taloyhtiön menot, yhtiövastikkeet, korjaukset ja ylläpitokulut. Budjetin avulla taloyhtiö voi myös suunnitella tulevaisuuttaan ja tehdä tarvittavia päätöksiä esimerkiksi investointien suhteen.

Rahoituksen suunnittelu

Rahoituksen suunnittelu on myös tärkeä osa taloyhtiön talouden hoitamista. Taloyhtiö voi hankkia rahoitusta esimerkiksi lainan avulla, joka voi olla tarpeellinen esimerkiksi isojen korjausten tai hankkeiden yhteydessä. Rahoituksen suunnittelussa osaavat talousasiantuntijamme huomioivat esimerkiksi lainan takaisinmaksun ja sen vaikutukset taloyhtiön tulevaan taloudelliseen tilanteeseen.